Kádválasztás

Kádtöltő csaptelepek

A kád egyik legfontosabb és egyben nélkülözhetetlen eleme a kádtöltő csaptelep.

Számos variációja létezik a hagyományos fali változattól, a több összetevőből álló komplex rendszerekig.

Minden fali kád csaptelep szabványos 150mm-es (+-20mm) kötéstávolsággal rendelkezik, ezért nem kell attól tartanunk, hogy a meglévő csaptelep helyére nem lesz felszerelhető az újonnan vásárolt kádtöltő. Az átlag fali csaptelep a faltól számítva 15-17 cm-es kifolyóval rendelkezik, de létezik ettől eltérő változat is.
A kád és a csaptelep kiválasztásánál minden esetben ügyeljünk rá, hogy a víz befolyjon a kádtestbe.

Léteznek úgynevezett kádperemre ültethető csaptelepek, melyek különösen dekoratív látványt nyújtanak. Ezeket nem minden kádtestnél lehet alkalmazni, mert az átlagnál nagyobb helyigénye van. Ezeknél a termékeknél különösen fontos, hogy jó minőségű, megbízható márkát válasszunk, mert hiba esetén nehezen hozzáférhető a csaptelep, így javítása is körülményesebb.

A következő csoportba sorolhatók a falsík alatti szerelési rendszerek. Ebben az esetben külön van egy kezelőegység, ami egy külső látszó részből és egy falon belüli szerkezetből áll. Erre van rákötve vagy a kádkifolyó, vagy egy kádbefolyóval kombinált lefolyó/túlfolyó rendszer. Létezik sima, egy funkciós színkészlet, amivel csak a kádbefolyót irányíthatjuk, de választhatunk zuhanyváltóval ellátott, két fogyasztót ( kádtöltő és kézi zuhany ) kiszolgáló látszó részt is.

Talán az összes közül a legszebb és egyben legdrágább megoldás a szabadon álló kádtöltő csaptelep. Ebben az esetben a vízkiállást a padlóban kell kialakítani, ahonnan a víz az állványon keresztül jut a kádba.Kád katalógus

Kádválasztás

Friss cikkek