Kádválasztás

Gyakori kérdések

Akril, vagy lemezkádat érdemes vásárolni?

Sokan tartanak az akrilkádtól, mert úgy gondolják, hogy elsárgul, repedezik és hogy nehezen takarítható.
Ezek teljes egészében tévhitek! A jó minőségű akril soha nem fog elszíneződni és a tisztán tartása sem nehéz feladat.
Arra viszont szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy csak olyan kádat szabad megvásárolni, amire a Gyártó garanciát vállal. Ha valaki mégis a lemezkád mellett dönt, tanácsos olyan neves gyártók termékei közül választani, akik 3,5 mm-es lemezből készítik termékeiket. Ez a vastagság hűen tükrözi a minőséget.

Érdemes megvásárolni a lábszerkezetet? Pontosan mit tartalmaz?

A legtöbb gyártó garanciális feltételként jelöli meg a kádláb használatát. Mi is azt javasoljuk, hogy ezen a tételen nem szabad spórolni, mert megkönnyíti a kád beépítését és stabilabbá teszi azt.
A lábszerkezet legtöbbször két sínből áll, amire a kád méretétől függően 4-8 darab mm pontosan állítható tartólábat rögzítenek.

Lehet javítani a kádakat?

Sajnos rengetegszer előfordul, hogy az építkezés során beleejtenek valamilyen szerszámot a kádba és felsérti azt.
A legtöbb neves gyártó termékpalettáján megtalálható az úgynevezett akril javító készlet, amivel ugyan nem nyomtalanul, de kijavítható a felületi sérülés. A hosszú évek során sajnos, ha minimálisan is, de elvesztik csillogó fényüket a kádtestek. A 100% szaniterakril kádak kopófelülete 3-5 mm, amit gépi polírozással percek alatt újszerűre lehet varázsolni.

Minden kádhoz alkalmazható kádparaván?

Egyenes kádak esetén minden típusra szerelhető kádparaván, csak azt kell eldönteni, hogy a kád teljes hosszát, vagy csak egy részét szeretnénk lezárni. Sajnos az íves kádaknál már nem ennyire egyszerű, mert minden fürdőkádnak más a vonalvezetése. Ebben az esetben csak a gyártó által kínált saját paraván alkalmazható, aminek az íve tökéletesen illeszkedik a kád peremére. A gyártók kínálatában számos variáció megtalálható az egyszerű tolóajtótól, a teljesen falra csukható harmonika ajtóig.


Kád katalógus

Kádválasztás

Friss cikkek