Cikkek

Swarovski kristályok

2011.04.26.

A lakberendezésben és belsőépítészetben is nagy léptekben terjed a Swarovski kristályokkal díszített tapéta, vagy ebből készült lámpa, esetleg ezzel díszített hűtő, kávéfőző, csaptelep, kézi zuhanyfej stb....

Daniel Swarovski 1862-ben született ott ahol az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legfontosabb üveg és kristálykészítő központja volt (Jelenleg Csehország).
Gyermekkorában édesapja üvegcsiszoló műhelyében tanonckodott. Az első elektromos gépek megjelenése után, 21 évesen forradalmasítja a kristályüveg-megmunkálás területét.
Siemens és Edison technikai újdonságai inspirálják, hogy kifejezetten egy kristályvágó gépet hozzanak létre, amivel gyorsabbá és pontosabbá vált a kristály megmunkálása.
A cég fennállásának kezdeti időszakában más ékszerkészítő cégeknek állított elő ékköveket, de 1976-ban létrehozta első dekoratív kristályfiguráit,melyek sikere azóta is töretlen, Silver Crystal néven. Az első ékszerkollekciót 1977-ben bocsátották ki az Egyesült Államokban.
Az ausztriai cég a mai napig is családi vállalkozás, melyet jelenleg a 4. és 5. generációja vezeti. A siker szinte töretlen számos neves tervezővel dolgoztak már együtt. (pl. Christian Dior-ral is).
Swarovski Crystal Society a világ legnagyobb gyűjtőklubja. Rendszeresen bocsátanak ki tagjaik számára limitált, esetleg számozott termékeket is.
A lakberendezésben és belsőépítészetben is nagy léptekben terjed  a Swarovski kristályokkal díszített tapéta, vagy ebből készült lámpa, esetleg ezzel díszített hűtő, kávéfőző, csaptelep, kézi zuhanyfej stb.
Elképzelhető, hogy ezekkel a termékekkel nem minden szomszédolás alkalmával fogunk találkozni, de ha mégis, akkor mindenképpen gondoljunk arra, hogy a technikai vívmányok és az emberi leleményesség-ötletesség és a korlátokba nem ütköző fantázia, újra és újra csak bámulatra méltó eredményeket tud létrehozni. - A cikket a wikipédia segítségével írtam -

Az itt olvasott cikkeimhez kellemes időtöltést kívánok!

SZERZŐ: Kis Judit lakberendező
www.1kislakberendezes.huKád katalógus

Kádválasztás

Friss cikkek